Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Zonnebrandcreme zonnebank

Zonnebrandcreme zonnebank

zonebrandcreme zonnebank

Zonnebanken is een fijne manier om lekker bij te bruinen in de winter. De zonnestralen voelen heerlijk warm aan op de huid en je humeur wordt er een stuk beter op. Als je de zonnebank op een verstandige manier gebruikt zal de huid minder schade oplopen. De zonnebank produceert namelijk kunstmatige ultraviolette straling die de huid kan verbranden en beschadigen. Ga daarom niet te vaak onder de zonnebank. Het gebruik van een zonnebank wordt door de KWF Kankerbestrijding zelfs volledig afgeraden

Een zonnebrandcreme voor de zonnebank zal de schade niet voorkomen. Echter helpt de crème wel bij het herstellen van de huid. Door je huid goed te hydrateren met een speciale zonnebrand voor de zonnebank, word je sneller bruin en gaat het fijne lijntjes en rimpeltjes tegen. Gebruik overigens geen producten die bedoelt zijn voor de buitenzon. 

Als je nog niet gewend bent aan zonnebanken, start dan met korte sessies van een paar minuten en werk langzaam op naar langere sessies.

Welke zonnebrandcreme zonnebank?

Zonnebrandcreme zonnebankGebruik alleen speciale zonnebrandcreme bestemd voor de zonnebank. Door een zonnebankcrème te gebruiken blijft jouw huid tijdens het zonnen gehydrateerd en neemt het bruiningsresultaat toe.

Wel of geen bronzer? 
Een bronzer in de zonnebankcreme zorgt ervoor dat je langer bruin blijft. Sterkte bronzers zorgen tot een verlenging van 2 tot 7 dagen. Een bronzer wordt ook wel zelfbruiner genoemd. Nadeel van een bronzer is dat het een apart geurtje heeft. Om dit geurtje te verdoezelen worden vaak overheersende geurstoffen toegevoegd zodat je het minder goed ruikt. Helaas kan dit soms voor huidirritatie zorgen. 

We zetten de 5 best beoordeelde zonnebrandcreme voor de zonnebank op een rij: 

1. Australian Gold zonnebrandcreme zonnebank  

Australian Gold is al ruim 25 jaar wereldmarktleider in zonnebankcrèmes. Ze bieden een uitgebreide keuze aan crèmes voor onder de zonnebank om enigzins verantwoord bruin te worden voor elk huidtype en voor elk budget. Het is een wereldwijd bekend product. Sommige bruiningsversnellers bevatten bronzers (maar niet allemaal) en hebben zomerse geuren als Cocoa Dream, Berry en Tropical Escape.  

 • Bruiningscrème
 • Versnelt het bruining proces
 • Voor een elegale tint
 • Bevat antioxidanten, vitamine A en E en aloë vera
 • Verzorgt de huid

Je brengt de Australian Gold Accelerator royaal aan op de huid en smeert het goed uit. Verdeel het gelijkmatig. Vervolgens kun je in onder de zonnebank gaan liggen. Bekijk hieronder de 3 populairste Australian Gold zonnebank crèmes: 

Australian Gold Deviously Black

#1 Australian Gold Deviously Black

Australian Gold Deviously Black is een van de sterkste bruiningsproducten van Australian Gold. Met een 45 voudige bronzing formule wordt u gegarandeerd op een snelle en mooi wijze bruin.

Tip: Dit product is alleen geschikt voor ervaren zonnebank gebruikers.


Australian Gold Sinfully Black

#2 Australian Gold Sinfully Black

Deze zonnebankcreme van Australian Gold bevat o.a. karamel, Monoi de Tahiti en walnootschaalolie die bijdragen aan een direct zichtbare, mooie, tropische teint. 

Deze zonnebankcreme is geschikt voor de beginnende en gevorderde bruiner


AUSTRALIAN GOLD Dark TANNING ACCELERATOR

#3 AUSTRALIAN GOLD Dark TANNING ACCELERATOR

Australian Gold® Dark Tanning Accelerator Lotion. Ideaal voor klanten met een vette of gecombineerde huid. Donker bruiningsresultaat tegen een aangename prijs. Ideaal voor de mannelijke zonaanbidders.

2. Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion

Sun Tan Extra bodylotion van Biodermal, speciaal voor gebruik onder de zonnebank, ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces, voorkomt uitdroging en beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering. Sun Tan Extra bevat geen UV-filters en biedt daarom geen bescherming tegen de zon. Geschikt voor gebruik onder ieder type zonnebank.

• Ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces
• Voorkomt uitdroging
• Helpt vroegtijdige huidveroudering voorkomen

3. Uniquesun Zonnebank Melk

Uniquesun bevat vitamine E en wordt goed door de huid opgenomen. De melk voelt niet vet aan en helpt de huid op een natuurlijke manier te bruinen. De huid voelt na het gebruik van deze melk zacht aan en is gehydrateerd. 

 • Extra snelle en natuurlijke bruining
 • Trekt direct in de huid en is niet vet
 • Proefdiervrij getest
Uniquesun Zonnebanklotion

Uniquesun Zonnebanklotion

Uniquesun Zonnebank Melk bevat vitamine E en wordt goed door de huid opgenomen.

4. Nifri Super Bruiner

Deze super bruiner heeft 2 soorten crèmes ontwikkeld.

Type 1&2:
Een zonnebankcreme voor een wat lichtere huid dat sneller verbrand. Deze types hebben extra bescherming en verzorging nodig.

Type 3&4
Deze huidtypen kenmerken zich doordat deze sneller bruin worden en minder snel verbranden, maar ook onder de zonnebank en dus wel wat extra bescherming en verzorging kunnen gebruiken.

De Nifri Super Bruiner heeft toegevoegde intensieve bruinversnellers welke zorgen voor een zeer diepe en intensieve bruining. Daarnaast bevat het vochtinbrengende bestanddelen die de huid extra verzorging geven. Het toegevoegde actieve co-enzym Q10 en vitamine E beschermende huid tegen uitdroging, voortijdige veroudering en rimpelvorming. Uw huid blijft soepel, zacht en elastisch. Nifri Super Bruiner is niet vet en trekt snel in.

5. Devoted Creations White 2 Black Coconut

Wil je een zonnebankcreme die je doet denken aan een tropisch zanstrand en pina colloda dan is deze heerlijk Devoted Creations White 2 Black Coconut de uitstekende keuze voor jou. De 35X DHA bronzer met natuurlijke en cosmetische bronzers zorgen voor een prachtige bruine teint en antioxidanten ingrediënten zijn in hoge maten aanwezig. Hierdoor wordt de huid niet alleen bruin, maar blijft die ook jong. Blue Tansy geeft dat laatste beetje extra bruiningsresultaat.

 • Anti-Aging
 • Blue Tansy
 • Natuurlijke bronzers
 • Cosmetische bronzers
 • Antioxidanten
Devoted Creations – White 2 Black Coconut

Devoted Creations – White 2 Black Coconut

Deze zonnebankcreme is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde zonner. 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€43,00)

Bescherm ook je ogen!

Je oogleden zijn niet dik genoeg om je ogen te beschermen tegen UV-schade! Simpelweg je ogen gesloten houden tijdens het bruinen voorkomt GEEN ernstige schade. De zeer dunne huid en het onderliggende membraan van het ooglid weerhouden de UV-stralen er niet van om het oog binnen te dringen, waardoor het hoornvlies mogelijk wordt verbrand en de lens en het netvlies ernstiger worden beschadigd. Naast verlies van nachtzicht, zal overmatige onbeschermde blootstelling aan UV-licht – binnen of buiten – ook het kleurenzien aantasten en zelfs kanker aan de oogleden tot gevolg hebben.

Je gezicht bedekken met een handdoek of T-shirt zal ook niet genoeg UV-stralen tegenhouden om schade te voorkomen.

Gebruik daarom altijd een speciale UV- zonnebank bril. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *