Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Welke zonnebrandcreme bij zwangerschap?

Welke zonnebrandcreme bij zwangerschap?

zonnebrandcreme zwangerschap

Het is normaal om tijdens de zwangerschap pigmentvlekken of donkere vlekken op de huid te ontwikkelen, vooral op het gezicht en op de hals. Deze vlekken, ook wel bekend als zwangerschapsmasker of melasma, worden veroorzaakt door hormonale veranderingen in het lichaam en komen vaker voor bij vrouwen met een donkere huid. 

Helaas verdwijnen deze pigmentvlekken niet altijd na de zwangerschap. Ze lichten vaak weer op ook als je onbeschermd van het zonnetje geniet. 

Vooral de zon in combinatie met hormonen is de grote boosdoener van pigmentvlekken. Het beste advies is dan ook om je tijdens de zwangerschap zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon. Er zijn een aantal manieren om pigmentvlekken tijdens de zwangerschap te voorkomen of te verminderen.

  • Vermijd het blootstellen van het gezicht aan de zon, vooral tussen 10:00 en 16:00 uur, wanneer de zon het sterkst is. Ga lekker in de schaduw zitten als het kan.  
  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om te voorkomen dat de huid verder donkerder wordt. Kies minimaal een SPF van 30.  
  • Smeer om de 2 uur een rijke laag op lichaam en gezicht. 
  • Draag een hoed of pet om het gezicht te beschermen tegen de zon.
  • Gebruik geen geparfumeerde producten in de zon. Denk aan bodylotion, parfum, gezichtscrèmes. 
  • Gebruik een crème of lotion na de zwangerschap met een hoge concentratie aan vitamine C, aangezien dit kan helpen om pigmentvlekken te verminderen.

Als pigmentvlekken tijdens de zwangerschap een probleem vormen, kun je het beste met een arts of dermatoloog overleggen voordat je een behandeling overweegt. Sommige behandelingen, zoals chemische peeling of lasertherapie, kunnen namelijk niet veilig zijn tijdens de zwangerschap.

Welke zonnebrandcreme niet gebruiken tijdens de zwangerschap? 

In normale zonnebrandcremes kunnen hormoonverstorende stoffen voorkomen. Het gaat om ingrediënten als: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone en homosalate. Deze chemische filters worden in je lichaam opgenomen en kunnen in je bloed terechtkomen. Laat deze zonnecremes daarom maar even links liggen tijdens je zwangerschap. 

Kies liever een verantwoorde zonnebrandcreme die de juiste bescherming voor jou en je kindje biedt. Zonneproducten met zink/titaniumdioxide of Tinosorb zijn wel veilig en bieden goede bescherming tegen de zon. We zetten de beste zonnebrandcremes voor tijdens de zwangerschap op een rij:

Beste zonnecremes voor tijdens de zwangerschap:

Ultrasun zonnebrandcrème 

Snel absorberende, niet-vette, niet-kleverige UVA- (93%) en UVB zonne-beschermingsgel (SPF30) met GSP-T voor infraroodbescherming en met “Lamellar” technologie. Ideaal voor het hele gezin en voor de zeer gevoelige huid tijdens de zwangerschap.

De “Airless” pomp zorgt voor behoud van de kwaliteit, en zorgt er tevens voor dat er geen parabenen nodig zijn. Ideaal voor extreme zoncondities en de gevoelige huid.

Deze zonnebrand bevat antioxidanten en is waterbestendig. De crème bevat geen parfum, minerale oliën, emulgatoren, siliconen, conserveringsmiddelen, octocrylene, ethylhexyl methoxycinnamate.

Ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Lees ze hier.  Verkrijgbaar in verschillende SPF. Gebruik minimaal factor 30. 

New Layer zonnebrandcreme 

Deze lichte zonnecrème ondersteunt een gevoel van vrijheid en laat je huid ademen. Hij trekt snel in en biedt waterbestendige onmiddellijke bescherming, geheel zonder micro- of vloeibaar plastic. De geur van revitaliserende rozemarijn en verse vruchten is vrij van allergenen. Dankzij de nieuw ontwikkelde Pro Vitamine D-formule en het innovatieve uv-filter is je huid optimaal beschermd en wordt de celregeneratie geactiveerd – voor een gezonde huid en langdurige bruining ondanks de sterkste belasting.

Daarbij gebruiken ze alleen koraalvriendelijke uv-filters en hebben we volledig afgezien van minerale oliën of andere stoffen zoals parabenen, siliconen en PEG.

Maar pas de volledig gerecyclede fles en verpakking maakt New Layer 100% milieubewust. Goed voor jou, goed voor de planeet

Eco Cosmetics Zonnemelk Sensitive

Eco Cosmetics Zonnemelk Sensitive met beschermingsfactor 50 geeft minerale lichtfilter bescherming voor de gevoelige huid tijdens de zwangerschap, met granaatappel en framboos. Deze nieuw ontwikkelde zonnebrandcrème bevat een complex van titanium dioxide in combinatie met onbehandelde, natuurlijke zinkoxide die de schadelijke stralen van de zon (UVA + UVB) weerspiegelt.

Eco Cosmetics Sunmilk Sensitive is 100% natuurlijk, Co2 neutraal geproduceerd, Ecocert gecertificeerd, vegan, microplasticvrij en dierproefvrij.

Naif Naif zonnecreme zwangerschap 

Eén van de beste zonnebrandcréme zonder troep is Naif Zonnebrand Creme. Deze zonnebrandcrème bestaat uit natuurlijke ingrediënten die én beschermt én goed uitsmeert. De zonnebrandcrème heeft een minerale filter afkomstig van zinkoxide (non-nano), dat een laagje op de huid legt waardoor de zonnestralen meteen worden weerkaatst.  De verpakking is gemaakt van suikerriet en bevat de créme geen ingrediënten als Oxybenzone en Octinoxate, die het koraal kunnen aantasten, maar ook geen microplastics en nano-deeltjes.

De créme beschermt de huid met SPF30 optimaal tegen UVA en UVB straling. 

+ Bevat geen microplastics
+ No nano 
+ Vegan en oceaanvriendelijk
+ Verpakking is van bioplastic
+ Beste groene keuze Consumentenbond mei 2022
+ De crème bevat geen chemische filter
– De crème is wat vettig
– Gebruikers klagen over droge huid

Dr Jetske Ultee zonnebrandcreme 

zonnebrandcreme zwangerschap Suncover zonnebrandcreme van Jetske Ultee is vrij van parfum, bevat ook nog het antioxidant niacinamide voor extra bescherming en is tegenwoordig waterresistent. Je kunt het product voor je lichaam én je gezicht gebruiken. Zeer geschikt om tijdens de zwangerschap te gebruiken. 

+ Geschikt voor lichaam én gezicht
+ Bevat effectieve en veilige zonnefilters
+ Beschermt de huid tegen uv-A- en uv-B-straling
+ Met extra niacinamide
+ Waterresistent én goed smeerbaar
+ Suncover is een non-profitproduct
+ Parfumvrij en vegan

De zonnecrème is alleen verkrijgbaar in de webshop van Dr Jetske Ultee. Bekijk de zonnebrandcreme hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *