Meteen naar de inhoud
Welkom bij de ZonneBrandCreme Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is avobenzone?

Avobenzone, ook bekend als butyl methoxydibenzoylmethane, is een chemische filter die vaak wordt gebruikt als ingrediënt in zonnebrandcrèmes en andere cosmetische producten om de huid te beschermen tegen UV-straling. Het werkt als een UV-filter en absorbeert de UV-straling om te voorkomen dat deze de huid beschadigt.

Avobenzone wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik in cosmetische producten, en het wordt beschouwd als een effectief ingrediënt om de huid te beschermen tegen UVA-straling. Er zijn echter ook zorgen geuit over de stabiliteit van avobenzone, omdat het kan afbreken onder invloed van UV-licht en daardoor minder effectief kan zijn. Daarom wordt het vaak gecombineerd met andere ingrediënten zoals octocrylene om de stabiliteit te verbeteren.

Er zijn ook enkele zorgen geuit over de mogelijke hormoonverstorende effecten van avobenzone, maar de huidige wetenschappelijke gegevens zijn niet eenduidig en meer onderzoek is nodig om deze zorgen te bevestigen of te weerleggen.

Er zijn ook alternatieve zonnefilters beschikbaar, zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die als veiliger worden beschouwd. Bekijk onze lijst met veilige zonnebrandcremes hier.

In dit artikel